Huovuttamisen helppous

       

Tämän talven kirpeät pakkaset ovat tuntuneet varmastikin monen sormenpäissä. Oma suosikkini sormia lämmittämään ovat täysvillaiset tumput eli lapaset ja toki suosin myös nahkaisia kinttaita. Olen itse todella laiska lapasten neuloja ja huovutettujen lapasten tekemisen helppous onkin pelastanut mun sormeni pakkaskeleillä.

Kokemuksen kautta olen tykästynyt neulomaan Sandnes Garnin Fritidsgarn-langasta, joka huopuu todella kauniisti pesukoneessa ja ihan parasta, se ei vaadi suojausta sisälleen huovutuksen ajaksi. Pienimmätkään lapaset eivät ole huopuneet koneessa kiinni – todella hyvä ominaisuus. 



Lanka toki vaatii vähän totuttelua täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi, kun oma käsiala ja pesukoneen ohjelma vaikuttavat huopumisen onnistumiseen. Toisaalta ohjelmalla ja pesulämpötilalla voi kokemuksen karttuessa säätää valmiiden huovutusten kokoa aikasta näppärästi.


Olen aiemmin pitäytynyt hyvinkin perinteisissä väreissä huovutusten kanssa – harmaata, luonnonvalkoista, beigeä… Mutta tämän vuoden alkuun syntyi ajatus värileikistä – johtuneeko Fritisdgarnin hulppeasta värikartasta tai sitten vain tarpeesta piristää mieltä tänä hivenen apaattisena aikana. 



Innostuinkin sitten väreillä leikkiessä työstämään samalla uuden ohjeen huovutetuille lapasille – perusohje lapsesta vaariin, innostuit sitten väreistä tai haluat pitäytyä perinteisemmissä sävyissä. 


Ohjeen saa lankojen oston yhteydessä kaupalta tai verkkokaupassa lisää pyyntö ohjeesta viestikenttään:)


Langanmenekki:

taapero 50 g

lapsi ja juniori 100 g

nainen ja mies 150 g


Neulomisen iloa ja lämpöisiä sormia kaikille!

-Sari-

Nopea toimitus
Lahjakortti
Kivijalkamyymälä
Ota yhteyttä
© Ihan Itse
Loading...