Muhkeaa, pehmeää ja lämmintä


 

 Suloisen lämpöinen kesä houkutteli jopa minut "ikikutojan" pidättäytymään irti puikoista. Suunnitelmissa oli moniakin kesäneuleita, mutta ehkäpä niihin palataan ensi keväänä. Varmastikin kaikkien kässäilijöiden iloksi kelit ovat viilenneet ja illat pimenneet - nyt saa ihan luvan kanssa painautua sohvalle ja nauttia kutomisista. Nyt tietty on se pulma, että tekis mieli aloittaa heti useampi työ, mutta sekin ongelma taitaa olla monelle tuttu.

Tähän ensi ähkyyn, kun en osannut päättää mistä aloittaa, pyöräytin muhkean pipon. Samalla pääsin testaamaan uutta tuttavuutta Katian Soffiato-lankaa. Aluksi tuumasin virkata siitä tossut, kun muuten alpakkaisessa langassa on polyamidivahvike, mutta muhkean pehmeä lanka houkutteli pipon neulontaan. 


Mallissahan ei ole mitään kikkailuja, vaan ihana lanka saa ottaa komistuksessa pääroolin. Itse neuloin pipon alhaalta ylös, mutta nyt näin jälkikäteen huomasin, että viisaampaa olisi ollut tehdä työ toisinpäin. Pipoon riittää siis yksi kerä ja ylhäältä alas neuloessa ei tarvitsisi puntaroida langan riittävyyttä vielä kavennusvaiheeseen. 



Ohje pipoon alhaalta ylöspäin neuloen:


Langanmenekki:

1 kerä Concept by Katia Soffiato


Tarvikkeet:

6-7 mm sukkapuikot 

6-7mm 40cm pyöröpuikko

(voit toki neuloa koko pipon sukkapuikoillakin)


Luo 52 silmukkaa ja neulo joustinta 2 oikein + 2 nurin kunnes työssä on mittaa n. 25-26 cm. Kavenna seuraavalla kerroksella seuraavasti: *2 oikein + 2 nurin yhteen* ja toista *-* kerros loppuun. Neulo kolme kerrosta joustinta 2 oikein + 1 nurin. (Vaihdoin itse tässä vaiheessa sukkapuikkoihin.) Kavenna seuraavalla kerroksella seuraavasti *2 oikein yhteen + 1 nurin* ja toista *-* kerros loppuun. Neulo vielä kolme kerrosta joustinta ja kavenna viimeisellä kerroksella seuraavasti *2 oikein yhteen* ja toista *-* kerros loppuun. Vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden lävitse ja päättele työ.


Vinkki: 

Pyöräytät ohjeen helposti ylhäältä alaspäin neulottavaksi, kun aloitat 26 silmukalla ja korvaat kannuskerrokset lisäyksillä.





Tästä se taasen lähtee syksyn kässäilyt ja nyt seuraavana odottaa värinvalinta villapaitaan - mulle aina se haastavin juttu;)


Ihania syyspäiviä!


-Sari-

Nopea toimitus
Lahjakortti
Kivijalkamyymälä
Ota yhteyttä
© Ihan Itse
Loading...